Politica livrare

I.Politica de livrare


I.1. Curier Rapid

Firma de curierat: DPD curier

Timp livrare: 1 - 2 zile lucratoare

Costuri de transport: minim 19 lei* (se va evidentia separat in factura)  include taxa de ramburs, in cazul platilor in sistem ramburs la destinatie.

Livrarea prin curier rapid dureaza in mod normal o zi lucratoare dar acest timp nu poate fi garantat de Aquadec.ro, deoarece depinde in totalitate de serviciile de curierat.

 

* Tariful este calculat pentru un colet de pana la 3,5 kg

 

Livrarile Aquadec.ro prin curierat rapid sunt supuse unor termeni contractuali intre Aquadec.ro si respectivul operator. Tariful transportului depinde de modalitatea de plata aleasa si de greutatea si volumul coletului:

 

Servicii

Pret livrare Bucuresti

Pret livrare alte localitati

Colet 20.5 Lei (maxim 3 kg)
20.5 Lei (maxim 3 kg)
Kg aditionale 1.2 Lei/Kg 1.2 Lei/Kg
Km aditionali   0.9 Lei/Km dus-intors

Livrare sambata

15 Lei

15 Lei

 


Transport gratuit

Se ofera transport gratuit pentru comenzile cu o valoare mai mare de 300 ron cu exceptia comenzilor care contin sticla, acvarii, mobilier, piatra si/sau nisip/substrat pentru acvarii care au un regim special de ambalare si de transport, aspect ce ridica costurile acestuia. In cazul comenzilor care depasesc valoarea de 300 ron iar locatia de livrare se afla in afara localitatilor acoperite de curier, clientul va beneficia de un discount egal cu pretul transportului, insa va suporta diferenta pentru Km aditionali.

 

I.2. Expeditie

Comenzile plasate in cursul saptamanii pana in ora 14:00 vor fi expediate in aceeasi zi.
Comenzile plasate in cursul saptamanii dupa ora 14:00, sambata, duminica si zilele nelucratoare (sarbatori legale) vor fi procesate in prima zi lucratoare.


Daca comanda este plasata Vineri si doriti ca livrarea coletului sa se faca Sambata, trebuie sa specificati acest lucru in mod expres in casuta de comentarii din procesul de comanda. Acest serviciu se taxeaza suplimentar.

Timpul de livrare este de 24h - 48h. Exceptie fac perioadele aglomerate din apropierea sarbatorilor si alte evenimente/oferte (Black Friday, etc) cand termenul de livrare se poate prelungi cu 2-4 zile lucratoare.

In cazul sticlei sau acvariilor termenul de livrare este supus unor conditii speciale conform informatiilor din aplicatiile de calcul sticla si acvariu.

Dupa ce coletul va fi ridicat de la sediul nostru de catre curier, daca doriti veti primi un email cu AWB-ul expeditiei pentru a-l putea urmari.

 

 

II. Servicii folosite pentru livrarea produselor vii

 

Acest document se refera la coletele continand pesti, creveti, melci, scoici, hrana vie, etc. Aquadec Trading SRL prin Aquadec.ro asigura clientii sai de o rata de supravietuire de 100% a vietatilor expediate. Garantia se aplica in cazul respectarii de catre client a obligatiilor enumerate mai jos, in caz contrar, Aquadec Trading SRL este absolvita de orice obligatie. Prin plasarea unei comenzi, clientul confirma faptul ca a citit si a inteles conditiile de mai jos; pentru orice nelamurire se pot solicita informatii aditionale.

 

Produsele vii vor fi expediate exclusiv prin curier. In anumite conditii se poate solicita plata in avans. Garantia pentru produsele vii se aplica doar pentru expedierile in localitati in care are sedii Urgent Curier. Expedierea in afara acestor localitati se va face doar in cazul cererii explicite si asumarii raspunderii de catre client. Aquadec Trading SRL prin Aquadec.ro nu isi asuma nici o responsabilitate pentru viabilitatea produsele vii livrate. Cererea scrisa va fi inaintata prin email la contact@aquadec.ro si va contine numele, prenumele, CNP, adresa si urmatorul continut:

Doresc prin prezentul email sa solicit expedierea produselor din comanda nr. .... prin serviciul ..... . Mentionez ca imi asum raspunderea integrala asupra viabilitatii produselor vii comandate si expediate prin acest serviciu si sunt constient ca Aquadec Trading SRL prin Aquadec.ro nu poate fi sub nici o forma trasa la raspundere asupra unei eventuale pierderi in timpul transportului.

 

III. Impachetarea produselor vii

 

Impachetarea produselor vii se va face cu cea mai mare grija, pentru a asigura supravietuirea in timpul transportului. 

Vietatile acvatice (pesti, creveti, melci, scoici, raci, crabi) vor fi expediate in pungi speciale Kordon Breather Bags care permit prin ele schimbul CO2 cu O2, sau in pungi Tetra in care se introduce aer. Securizarea pungilor se face prin innodare si suplimentare cu o banda elastica. Pentru a atenua socurile, punga va fi inconjurata in colet de polistiren, ziare sau alte materiale care vor servi scopul mentionat. In anotimpurile mai reci se va introduce in colet pentru incalzire un pliculet Heat Pack.

 

IV. Programul de expediere

 

Urmatoarele masuri sunt implementate pentru a scurta la maxim timpul de transport:

 • impachetarea si expedierea vietatilor se va face dupa ora 15:00 in fiecare zi;
 • pe colet va fi mentionat numarul de telefon mobil al destinatarului la care acesta poate fi gasit la orice ora in ziua urmatoare;
 • imediat dupa ce va fi expediat coletul, clientul va primi o confirmare prin email sau telefon, confirmarea va contine numarul AWB al expedierii;
 • clientul are obligatia de asigura prezenta unei persoane la adresa specificata ca adresa de livrare in ziua urmatoare;
 • daca nu primeste coletul pana la ora 12:00, clientul are obligatia de a contacta telefonic Urgent Curier din orasul sau. Clientul va solicita informatii pe baza numarului AWB al expedierii despre situatia expeditiei si numarul de telefon al curierului care deserveste zona sa. Prin dialogul cu sediul si cu curierul din zona sa, clientul se va asigura ca va primi coletul cat mai repede;

 

V. Verificarea viabilitatii vietatilor

 

Clientul va verifica ambalajul inainte de a deschide punga pentru a identifica posibilele decese. In cazul existentei acestora, va contacta urgent Aquadec.ro. Imediat dupa constatarea decesului, clientul va trimite o fotografie a vietatii respective aflata in punga nedeschisa la adresa contact@aquadec.ro.

 

VI. Aclimatizarea vietatilor acvatice

 

Dupa verificarea viabilitatii vietatilor se vor lua masuri pentru aclimatizarea vietatilor cu apa din localitatea de destinatie.

IMPORTANT: nu se va introduce punga Kordon Breather Bags™ cu vietati direct in acvariul dvs pentru a egaliza temperatura, deoarece aceste pungi permit iesirea CO2 din punga si intrarea O2 si exista posibilitatea "sufocarii" vietatilor.

 • se va lua un vas de aproximativ 3-5l;
 • se va introduce punga/pungile in vas;
 • se va taia punga imediat sub nod si se va varsa cu atentie continutul in vas;
 • se va avea grija a se scoate toate vietatile din punga (mai ales daca s-au achizitionat creveti);
 • fiecare punga va contine aproximativ 400 ml apa;
 • cu ajutorul unui recipient cu volum cunoscut se introduce in vas 100 ml de apa (25% din volumul apei din vas) din acvariul unde se vor introduce vietatile;
 • se va astepta 10 minute si se va repeta repetati acest pas de inca cel putin trei ori (minimum 4 ori in total);
 • la sfarsit se vor gasi in vas cel putin dublul volumului initial de apa;
 • cu un mincioc, se vor prinde cu grija vietatile si se vor introduce cat mai rapid in acvariu.

 

VII. Livrarea de plante de acvariu

 

Plantele de acvariu si terariu se expediaza in pungi speciale menite de a mentine umiditatea, insa fara apa. Aceasta este metoda care a dovedit cea mai inalta rata de supravietuire in timpul transportului.

Aquadec Trading SRL prin Aquadec.ro isi asuma responsabilitatea asupra viabilitatii plantelor la destinatie doar in cazul in care acestea sunt expediate prin Curier Rapid. Avand in vedere timpul de transport de 24-48h in cazul curierului rapid, coletele cu plante se vor expedia doar de luni pana joi, pentru a preintampina ramanerea coletului peste weekend in depozitul curierului si in acest fel degradarea plantelor datorita lipsei luminii.

Daca clientul isi exprima in mod expres dorinta de a-i livra colete continand plante prin alt serviciu de transport care dureaza mai mult (ex. Posta Romana), va accepta sa isi asume raspunderea asupra viabilitatii plantelor, Aquadec Trading SRL prin Aquadec.ro neputand fi trasa la raspundere in eventualitatea unor pierderi. Cererea se va inainta prin email la adresa contact@aquadec.ro.

Este de asteptat ca plantele sa se degradeze intr-o anumita masura in timpul transportului datorita privarii de lumina. Multe plante sunt crescute emers (afara din apa) si odata introduse in acvariul clientului isi vor scutura toate frunzele, urmand a fi inlocuite in scurt timp de forma submersa. Prin aceste mentiuni se doreste sublinierea faptului ca achizitia de plante online nu garanteaza neaparat odata ajunse la destinatie integritatea si frumusetea plantelor din momentul creeri coletului; asa cum se mentioneaza anterior acestea putandu-se degrada usor in timpul transportului, iar revenirea la forma initiala depinde in mare masura de conditiile din acvariu (substrat, fertilizare, schimb de apa, lumina etc.) in care ajung. 

Orice fel de plangeri asupra calitatii plantelor achizitionate se vor inainta prin email, insotit de fotografii cat mai elocvente, la adresa contact@aquadec.ro imediat ce coletul a ajuns la destinatie.

 

VIII. Livrarea produselor din sticla

 

Aquadec Trading SRL prin Aquadec.ro asigura in proportie de 100% a viabilitatii produselor din sticla odata ajunse la destinatie. Produsele din sticla (acvarii, tuburi fluorescente/neoane, becuri, alte accesorii din sticla) vor fi ambalate in asa fel incat sa ajunga intacte la destinatie. 

Daca la receptia coletului se constata degradari ale unui produs se va inainta imediat un email insotit de fotografii explicite la contact@aquadec.ro.